Press "Enter" to skip to content

Goed Merk Powerbank

Je mobiele telefoon of camera lopen namelijk snel leeg tijdens het maken van tientallen mooie foto’s en filmpjes. Er iets niets zo vervelend dan out of the blue ineens zonder batterij te zitten, terwijl je aan het hiken bent in een prachtige omgeving of een ander uniek moment wilt vastleggen.

Op de eerste plek staat een krachtige, goede powerbank van het merk Anker.

Deze PowerCore 20100 zorgt er altijd en overal voor dat jij de nodige stroom bij je hebt.

Het zorgt er bovendien voor dat je apparaat zo efficiënt en snel mogelijk wordt opgeladen. Hierdoor kan ook dit model twee apparaten tegelijkertijd voorzien van stroom. De powerbank heeft een capaciteit van 10.000mAh en ondersteunt Quick Charge. Dit betekend dat je apparaten meerdere keren volledig kunnen worden opgeladen, op volle snelheid.

De LED indicatie geeft bovendien aan hoeveel batterij er nog rest.

Dit is tevens een van de beste powerbanks om mee te nemen op reis, vanwege het compacte formaat.

Deze topper behoorde al tot de beste powerbanks in 2020 en doet zijn naam nog steeds eer aan. Maar ook tijdens festivals of op werktrips past hij gemakkelijk in je broekzak.

Verder is deze MOJOGEAR de beste powerbank voor je laptop; dit dankzij het krachtige 18W vermogen. Met een capaciteit van maar liefst 26.800 mAh, laadt dit apparaat jouw smartphone tot +/- 8 keer volledig op.

En vanwege de hoge stroomsterkte is het opladen van tablets of laptops een piece of cake.

Hij past eenvoudig in je jas- of broekzak en neemt dus amper ruimte in beslag.

Je weet nu wat de beste powerbanks van het jaar zijn volgens ons. Er bestaan namelijk verschillende modellen, met andere specificaties, soorten, maten en capaciteiten.

Al deze factoren zorgen ervoor dat je niet zo één twee drie een goede powerbank hebt gevonden. Daarom zijn wij er om je een beetje op weg te helpen.

Er bestaan tegenwoordig veel powerbanks met een quick charge (zoals je hierboven al zag).

Maar als iets snel wordt opgeladen, heeft het ook meer stroom nodig…

Kijk goed welke stroom er kan worden geleverd als je een powerbank gaat kopen. Waar powerbanks vroeger nog maar 1 poort hadden, zijn er tegenwoordig veel exemplaren met meerdere poorten op de markt.

Dit wil zeggen dat er meerdere apparaten tegelijk kunnen worden opgeladen. En vaak zijn deze modellen wat groter; niet echt ideaal wanneer je op zoek bent naar de beste outdoor powerbank. Dan kun je dus het beste een kleine, compacte powerbank kiezen. Deze neemt het minste ruimte in en kan eenvoudig in je broek- of jaszak worden gestopt. Laad deze thuis volledig op en neem hem vervolgens overal mee naartoe. Maar weet je eigenlijk wat voor merken er allemaal op de markt zijn? Feit is, dat je door de bomen het bos niet meer ziet wanneer je Googeld op: “Wat is een goede powerbank”, “De beste powerbank voor mijn i-phone” etc. We kunnen nog wel even doorgaan, maar bovenstaande merken zijn echte aanraders als je op zoek bent naar top kwaliteit.

Heb je precies in gedachten hoe jouw favoriete powerbank eruit ziet en van welk merk het model is?

Bestel of koop jouw eigen powerbank bij een van de volgende (web)shops; dan zit je altijd goed: Op nummer 1 staat zonder twijfel de Anker powerbank quick charge, met 20100 mAh. Daarnaast wordt alles vliegensvlug geladen en vertellen de handige LED-lampjes bovendien wanneer hij bijna leeg is.

Kortom; dit is de beste powerbank voor op reis en tijdens andere uitjes.

De Beste Powerbank Laat Je Nooit In De Steek (dec. 2021)

Komen je apparaten ook steeds zonder stroom te zitten op het slechtste moment? Welke de beste powerbank is voor jou, hangt af van wat je wilt opladen.

Hieronder vind je onze top vijf beste powerbanks, die variëren tussen 10.000 en 32.000mAh. Krachtige powerbanks die je toelaten om enige tijd zonder netstroom verder te komen! Hij is klein genoeg om overal mee naartoe te nemen en laadt je smartphone tot twee maal volledig op! Controleer hoe snel hij oplaadt, want als je er een groot apparaat zoals een iPad of laptop mee wilt opladen, is het lang wachten als de uitvoer traag is. De Anker PowerCore 20.100 is momenteel één van hun beste producten en heeft een enorme 20.100 mAh batterij. Deze powerbank is dankzij zijn krachtige batterij in staat om je telefoon of tablet meerdere malen op te laden.

Hij kenmerkt zich door het exclusieve PowerIQ van Anker, waarmee deze powerbank automatisch herkent wat voor apparaat je wilt opladen. Hij ondersteunt Qualcomm’s QuickCharge-technologie niet helaas, maar geeft via zijn PowerIQ je apparaat wel een serieuze boost onderweg! Qualcomm’s Quick Charge Quick Charge is een Qualcomm-technologie in veel Android-toestellen die ontworpen is om veel meer stroom te verbruiken dan eerdere standaardprotocollen, zonder dat dit ten koste gaat van de levensduur van de batterij. Compatibele toestellen worden in 35 minuten van 0 tot 80% opgeladen met een lader die geschikt is voor Quick Charge.

Wat we goed vinden: Enorme batterij die je smartphone tot wel zeven keer oplaadt Het is een strak ogende powerbank die genoeg power heeft om je smartphone meerdere keren op te laden. Deze USB-C-poort kan stroom van maximaal 18 W ontvangen, waardoor de oplaadtijd minder dan 4 uur bedraagt. Naast de poorten zit een aan/uit-knop die gemakkelijk in te drukken is, samen met vier witte led-knoppen. Deze functie zorgt voor een nog hogere mate van stroomoverdracht tussen de powerbank en je apparaat. Dit betekent dat je in feite meer stroom onttrekt aan een traditionele USB-voeding van 5 volt, waardoor de oplaadtijd versnelt.

Door nogmaals op de power-knop te drukken, verlaat je deze modus. Ondersteunt Quick Charge 2.0 Wat we minder goed vinden: Enkel USB-C voor het opladen van de powerbank zelf

Beste powerbank om twee apparaten tegelijk op te laden Capaciteit: 20.000 mAh Gelukkig heeft Aukey besloten om geen glanzend plastic te gebruiken, in plaats daarvan hebben ze gekozen voor een mooi, matzwart plastic dat goed aanvoelt en er prima uitziet. Hij is gemaakt van twee stukken plastic, waardoor de totale constructie solide aanvoelt. Ook een ingebouwde beveiligingstechnologie beschermt je apparaten tegen te hoge stroomsterkte, oververhitting of overladen.

Zowel USB-A, USB-C als Apple Lightning zijn aanwezig Wat we minder goed vinden: Hoekig en vrij groot ontwerp Krachtige powerbank om je laptop mee op te laden Capaciteit: 32.000 mAh

De stroomcapaciteit is erg hoog bij deze powerbank: hij houdt maar liefst 32.000 mAh aan stroom vast.

Geladen met een capaciteit van 32.000 mAh, bevrijdt deze overal-te-gebruiken powerbank je van binnenshuis, en zorgt voor een betrouwbare lading om je dag door te komen. Alle drie de poorten leveren maximaal 6 A aan stroom bij gelijktijdig gebruik. Wat opvalt aan deze powerbank is zijn gewicht, maar dat hoort nu eenmaal bij zo’n hoog vermogen.

Drie USB-A-oplaadpoorten Wat we minder goed vinden: Vrij lange oplaadtijd van de powerbank zelf De stroomcapaciteit van deze PowerCore II is niet iets bijzonders, maar het is ook wat Ankers 10.000 mAh powerbanks zo geweldig maakt.

Zijn oplaadvermogen is, desondanks zijn enkele poort, zeer geschikt voor het opladen van verschillende soorten apparaten op hun maximale vermogen, of het nu gaat om standaard USB-C-apparaten of Quick Charge-compatibele apparaten. Wat we goed vinden: Genoeg vermogen om je smartphone twee keer volledig op te laden Begin met de hieronder genoemde belangrijkste punten om je keuze gemakkelijker te maken! Powerbanks die gemakkelijk in je zak passen zijn meestal geschkt voor een telefoonlading of twee, terwijl je voor alles wat ontworpen is om de hele dag mee te gaan een draagtas nodig hebt.

Op het zakvriendelijke front hebben we de meeste kleinere powerbanks met een capaciteit van 5.000 mAh en minder, wat je net genoeg lading geeft om je telefoon één keer op te laden. Men gebruikt dit gewoonlijk om de energiecapaciteit van een batterij te meten. Let wel: er is een verschil tussen initiële stroom en de werkelijke capaciteit.

De meeste powerbanks hebben minimaal een standaard USB-A-poort voor zowel het opladen van de accu (stroomingang) als het verzenden van stroom naar je apparaat (stroomuitgang). USB-C-poorten ondersteunen doorgaans sommige, maar niet alle, snelladen voor smartphones en tablets. Controleer dit wel zorgvuldig, omdat sommige minder dure accu’s alleen USB-C voor stroominvoer gebruiken.

Vermenigvuldiging van volt met ampère levert wattage op, de maatstaf voor het totale vermogen. Power Delivery (PD) is een nieuwere techniek waarbij twee compatibele apparaten onderhandelen over de snelst beschikbare laadoptie.

Quick Charge daarentegen werkt door het voltage te verhogen in plaats van de stroomsterkte. mAh staat voor milliampère-uur en is een eenheid die (elektrisch) vermogen in de tijd meet. Het wordt gewoonlijk gebruikt om de energiecapaciteit van een batterij te meten.

Beste powerbank top 10 van 2021: wat is een goede powerbank?

Bovdien moet deze gadget handig zijn qua formaat en liefst nog over enkele extra’s beschikken. Zelfs de beste E-readers, smartphones of tablets hebben op een bepaald moment geen batterij meer. Ik ging op zoek naar een goede powerbank die mijn batterijen meerdere keren kan opladen, eenvoudig weg te bergen is en liefst over nog enkele handige extra’s beschikt.

Met een dikte van slechts 15 millimeter is deze variant makkelijk mee te nemen in je backpack, laptoptas of handbagage.

Door de twee USB poorten voorzie je verschillende apparaten van stroom en een laptop, e-reader, smartphone of smartwatch is door de 10.000 mAh oplaadcapaciteit twee tot drie keer op laden. Door Samsung Fast Charge laadt je toestel bovendien veel sneller op dan anders. Wat dit toestel echt tot de best geteste powerbank maakt, is dat je bovendien ook draadloos kan opladen. Het werkt met elk Qi-gecertificeerd apparaat, dus alle iPhones en Samsung smartphones komen al zeker in aanmerking! Snellaadfunctie voor het extra snel opladen van je telefoon, tablet of laptop Je smartphone is tot drie keer op te laden door de capaciteit van 10.000 mAh Nee Geschikt voor: Tablets, smartphones, smartwatches, e-readers, navigatiesystemen, dashcam, action camera Tablets, smartphones, smartwatches, e-readers, navigatiesystemen, dashcam, action camera Gemaakt voor: Apple, Android

Tegenwoordig bestaan er ook al draadloze powerbanks waarbij compatibele telefoons, oortjes, smartwatches en andere toestellen zonder kabeltje kunnen worden opgeladen. Wat dit product echt speciaal maakt is natuurlijk dat je al jouw toestellen er draadloos mee oplaadt. Via één van de vier USB-poorten kun je die ook nog steeds opladen. Verder zit er ook een snellaadfunctie (Power Delivery 3.0) op voor al deze nieuwere modellen. Je smartphone is tot drie keer op te laden met een capaciteit van 10.000 mAh Nee Geschikt voor: Tablets, smartphones, smartwatches, e-readers, navigatiesystemen, dashcam, action camera Tablets, smartphones, smartwatches, e-readers, navigatiesystemen, dashcam, action camera Gemaakt voor: Apple, Android Naar de beste goedkope powerbank hoef je ook al niet meer verder te zoeken.

Let er wel op dat dit alleen werkt als je telefoon de functie draadloos opladen ondersteunt. Door deze hoge capaciteit, kan je ook andere gadgets van energie voorzien. Je smartphone is tot zeven keer op te laden door de capaciteit van 20.000 mAh Relatief groot qua formaat, dus niet mee te nemen in je jas of broekzak

Nee Geschikt voor: Tablets, smartphones, smartwatches, e-readers, navigatiesystemen, dashcam, action camera Tablets, smartphones, smartwatches, e-readers, navigatiesystemen, dashcam, action camera Gemaakt voor: Apple, Android Daarnaast weegt deze beste lichtgewicht powerbank slechts 121 gram, waardoor het model gemakkelijk is om overal mee naar toe te nemen. Handig als je reist naar werk, op vakantie gaat of afspreekt met vrienden of vriendinnen. Compact formaat, dus eenvoudig mee te nemen in je jaszak, tas of broekzak Je smartphone is tot 2,5 keer op te laden door de capaciteit van 4.400 mAh

Nee Geschikt voor: Tablets, smartphones, E-readers, navigatiesystemen, smartwatch, dashcam, action camera Tablets, smartphones, E-readers, navigatiesystemen, smartwatch, dashcam, action camera Gemaakt voor: Apple, Android, Motorola

Dan valt deze batterij thuis nauwelijks op door het kleine formaat. Super handig is ook de Power Delivery, die je apparaten extra snel oplaadt. Dit model wordt standaard met een USB naar USB-C kabel geleverd. Erg compact van formaat, dus makkelijk mee te nemen in een backpack, broekzak of laptoptas

Tablets, smartphones, smartwatches, e-readers, navigatiesystemen, dashcam, action camera Gemaakt voor: iPhone, Samsung Door de capaciteit van 10.000 mAh is je smartphone tot drie keer op te laden. Hierdoor ben je waar dan ook altijd verzekerd van een volle batterij. Maak dan gebruik van de Power Delivery snellaadpoort met een USB-C naar Lightning kabeltje. Ten slotte is het ook goed om te weten dat dit apparaat schok-, stof- en waterbestendig is door de IPX-65 certificering. Deze beste powerbank voor je iPhone zal dus lang meegaan, zelfs bij intens gebruik! Je smartphone is tot drie keer op te laden door de capaciteit van 10.000 mAh Tablets, smartphones, smartwatches, e-readers, navigatiesystemen, dashcam, action camera Gemaakt voor: Apple

Bijvoorbeeld omdat je graag foto’s maakt, notities opschrijft, tekent of spelletjes speelt?

De Power Delivery poort zorgt er bij Android toestellen zelfs voor dat ze extra snel opladen.

Dat lukt ook bij Apple apparaten, maar dan moet je wel een usb C naar Lightning snellaadkabel hebben (die wordt niet bijgeleverd). Een nadeel is wel dat deze goede powerbank voor tablets nogal groot is.

USB-C naar Lightning kabel nodig voor het opladen van een Apple product Nee Geschikt voor: E-readers, Laptops met USB-C aansluiting, smartphone, tablet, dashcam, action camera

E-readers, Laptops met USB-C aansluiting, smartphone, tablet, dashcam, action camera Gemaakt voor: Apple, Android, Windows, Mac

Of staat er binnenkort een feestje op de planning en wil iedereen graag bereikbaar zijn?

In alle gevallen beleef je veel plezier aan de Goal Zero Sherpa 100 AC. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat dit de beste powerbank voor je laptop is.

Dit model is uitgerust met vijf poorten, een draadloos oplaadpunt en vier meegeleverde kabels. De twee USB-C poorten met Power Delivery zorgen ervoor dat apparaten zoals een E-reader, dashcam, action camera, iPhone, tablet en zelfs je laptop binnen razendsnel tempo zijn opgeladen.

Op deze LifeGoods zit ook een ingebouwd licht dat je kunt gebruiken als zaklamp. Als je op een avontuurlijke rondreis vertrekt, kan dat dus zeker van pas komen! Dé reden om voor deze goede powerbank te kiezen, is omdat het eigenlijk een accubooster of jumpstarter is. Tijdens een roadtrip kan dit apparaatje met andere woorden levens redden!

Dat gebeurt in alle veiligheid, want dit elektronische snufje is beveilig tegen overlading, kortsluiting, oververhitting en omgekeerde polariteit. Verder is dit toestel ook vrijwel onbreekbaar en kan het temperatuurschommelingen tussen -20°C tot +60°C aan! Je snap denk ik wel waarom deze powerbank ideaal is voor op reis, maar ook gewoon bij jou thuis in de auto. Als je op vakantie gaat naar een zonnige bestemming, dan is de beste solar powerbank van Xtorm jouw nieuwste travel buddy.

Dit apparaatje werkt op zonne-energie en is zowel via de zon als via een stopcontact te gebruiken. Let wel op: het opladen via de zon gaat erg traag en werkt nog moeizamer achter een raam. Gelukkig kun je dit toestel dus ook gewoon via het elektriciteitsnet opladen. Je smartphone is tot twee keer op te laden door de capaciteit van 10.000 mAh

Ja Geschikt voor: Tablets, smartphones, smartwatches, e-readers, navigatiesystemen, dashcam, action camera Tablets, smartphones, smartwatches, e-readers, navigatiesystemen, dashcam, action camera Gemaakt voor: iPhone, Samsung Voordat je deze handige gadget koopt, is het verstandig om de voor- en nadelen van iedere variant eens goed te bekijken. Zo weet je direct waar de beste powerbank aan moet voldoen!

Deze merken ontwerpen diverse van de best geteste powerbanks die voor zowel smartphones, tablets en laptops geschikt zijn. Voor dagelijks gebruik is een compact formaat aan te raden die past in je broekzak, laptoptas of handtas.

Dan zijn er nog wel meer spulletjes die handig van pas komen! Wanneer jij iets boekt bij deze reisorganisaties krijg ik een kleine commissie op de boeking.

Beste Powerbank 2021 uit de Test

Alleen hoe vind je dan de powerbank die voldoet aan jouw eisen? Met de Poweradd Pilot X7 20000mAh kom je nooit meer voor vervelende verrassingen te staan. De Anker PowerCore Powerbank – 5.000 mAh valt gelijk op door zijn leuke design. Hij heeft nog het meest weg van een lipstick die je meeneemt.

Bovendien is hij erg gebruiksvriendelijk dus ook ideaal wanneer je niet zo technisch bent aangelegd. Voordelen Deze powerbank is lekker licht en compact waardoor je hem makkelijk overal mee naartoe kunt nemen.

Ben je met jouw vriend op pad en blijken beide telefoons leeg te raken. De Anker PowerDrive 2 2-Port USB Autolader is zeer krachtig en heeft een onwijs snelle oplaadtijd.

Hij kan zowel telefoons en tablets als zelfs laptops opladen, dankzij de 5 volt AC-adapter. Heb je meerdere apparaten die moeten worden opgeladen of zijn de telefoon van jezelf en jouw partner toevallig beide bijna leeg?

Dan heb je geen zin in een discussie over wie als eerst zijn telefoon mag opladen. Daarmee kan je zelfs op volle snelheid twee tablets opladen.

Het is een dunne en lichte powerbank, waardoor je hem heel gemakkelijk overal mee naartoe neemt. Vergeleken met andere powerbanks is dat niet heel veel, maar wel voldoende om jouw telefoon 1,5 tot 2 keer op te kunnen laden. Je wilt continu video’s en foto’s kunnen blijven maken, maar hebt weinig tot geen mogelijkheden om hem bij een stopcontact op te laden. Natuurlijk kan het in de zomer of in een drukke tent erg warm worden. En het leuke is dat je er niet de hoofdprijs voor hebt betaald. Deze powerbank ziet er prachtig uit en is daardoor ook erg leuk om cadeau te geven.

De Xtorm Power Bank Pro is met zijn 41.600 mAh een echte krachtpatser. Deze powerbank is dan ook niet alleen bedoeld voor kleine apparaatjes zoals je telefoon.

Het enige nadeel aan deze powerbank is wel dat hij vrij zwaar en groot is.

Hij is heel praktisch voor onderweg maar ook als je bijvoorbeeld op vakantie gaat en niet altijd een stopcontact in de buurt hebt. Je komt dus nooit meer met een lege telefoon of laptop te zitten! Het apparaat is niet makkelijk mee te nemen vanwege zijn formaat en gewicht.

Deze powerbank van Trust is meteen een perfecte keuze voor de meeste gebruikers. De Trust Urban Primo Powerbank 12.500 mAh is er eentje waar je jouw smartphone wel vijf keer volledig mee kunt opladen. Daarnaast is het ook nog eens zo dat wanneer je meerdere apparaten wilt aansluiten op dezelfde powerbank, je met deze versie van Trust helemaal goed zit. Ook beschikt hij over een enkele usb poort en kun je dus niet twee apparaten tegelijkertijd opladen.

Deze variant heeft super veel vermogen, waardoor hij geschikt is om je smartphone tot wel zeven keer volledig op te laden. usb poorten zodat je tot wel vijf apparaten tegelijkertijd kunt opladen.

Ben je op zoek naar een powerbank die er wat betreft design fantastisch uitziet? Dan zit je met de iWalk Chic Powerbank 10.000 mAh helemaal goed.

Tot drie keer volledig je smartphone opladen, twee usb poorten en led lampjes voor batterij indicatie. De Anker PowerCore 20100 mAh maakt het mogelijk om je smartphone tot wel zeven keer volledig op te laden. Het mooie van deze specifieke powerbank is dat hij dankzij Power IQ technologie razendsnel oplaadt. Deze technologie kan herkennen wat de perfecte amperage is voor jouw apparaat.

Een smartphone kun je er tot drie keer toe volledig mee opladen en hij beschikt over twee usb poorten zodat je verschillende apparaten tegelijkertijd kunt opladen. Nadeel is echter dat er standaard geen adapter wordt meegeleverd voor in het stopcontact wanneer je deze powerbank bestelt. Echt geen zin om je powerbank vaak op te moeten laden? Een tablet kun je er zelfs vier keer volledig mee opladen.

Een bijzondere powerbank is de Anker PowerCore Speed 20.100 mAh PD Nintendo Switch Edition. Deze powerbank is namelijk speciaal gemaakt voor gebruikers van de Nintendo Switch.

Een prettig voordeel van deze powerbank is de snellaadfunctie waar hij over beschikt. Er zijn super veel verschillende merken, soorten en maten powerbanks op de markt.

Maar welke types zijn er eigenlijk precies en wat kun je ermee?

Je plugt hem in het stopcontact en meestal wordt door middel van lampjes aangegeven of hij opgeladen is. Dan zijn er powerbanks die je met zonne-energie op kunt laden. Hij kost maar €19,95 en je kunt er makkelijk vijf keer een telefoon mee opladen.

Naast dat je jouw telefoon ermee kunt opladen, is hij ook geschikt voor een tablet, camera of gameconsole. Vooral over het aantal keer dat je ermee kunt opladen is men tevreden. Trust: Een internationaal merk, dat uit Nederland komt en allerlei hardware accessoires aanbiedt. Belkin: Dit merk biedt allerlei producten aan op het gebied van technologie en de accessoires hiervan, die bekend staan om hun baanbrekende technologie en vernieuwingen.

Capaciteit Er zijn verschillende eigenschappen van powerbanks waar je op moet letten bij de aanschaf ervan. Formaat Een volgende eigenschap waar je op moet letten is de grootte. Zoals al benoemd is, kun je met sommige ook een tablet of camera opladen. Het heeft een laadcapaciteit van 360 kWh, waar vijftien auto’s mee opgeladen kunnen worden, waarbij vier tegelijkertijd.

Daarmee kunnen ze makkelijk bij bijvoorbeeld festivals neergezet worden of op andere plekken waar je niet altijd genoeg vaste laadpalen beschikbaar hebt. Als het gaat om gewone opladers dan worden er steeds meer snelladers bij telefoons geleverd.

Afhankelijk van de batterij je met een volgeladen powerbank meerdere telefoons of tablets opladen. Ook zijn sommige zo krachtig dat je er een laptop mee kan opladen.

Zo koop je uiteindelijk dé powerbank die past bij jouw wensen en gebruik. Allereerst is de capaciteit belangrijk, omdat dit bepaalt hoe vaak en wat het kan opladen.

Als laatste is de amèrage belangrijk, omdat dit bepaalt hoe snel een device kan worden opgeladen.

ᐅ Beste powerbanks. Productvergelijking

Zo zijn er de laatste jaren heel wat nieuwe generaties smartphones en tablets op de markt gekomen die – in tegenstelling tot hun voorgangers – over heel wat extra toepassingen en applicaties beschikken. Daartegenover staat de Anker PowerCore 10.000 mAh powerbank die meteen in het oog springt vanwege zijn ultra compacte design en lichte gewicht. Vele personen willen een powerbank kopen om dit product mee te nemen op reis. Voor personen die intensief met hun smartphone bezig zijn of het gebruiken om te gamen is een hogere capaciteit beter geschikt.

Je kunt dit op de powerbank zelf aflezen en het wordt uitgedrukt in ampère. Bijna alle powerbanks zijn uitgerust met een USB verbinding om je smartphone of tablet mee op te laden.

Dit is de meeste universele soort van powerbank die beschikbaar is want bijna elk apparaat met een USB kabel kun je er op aansluiten. Het enige probleem met dit systeem is als je wilt overschakelen tussen Android en iOS.

Zo geniet je alvast 2 standaard USB-poorten én 1 krachtige USB-C poort waardoor het mogelijk wordt om tot wel 3 apparaten tegelijkertijd te gaan opladen. De 20.000 mAh powerbank blijkt dan ook geschikt voor het opladen van smartphones, tablets, e-readers en action cams. Nadelen: Kwetsbaar: volgens een kleine minderheid van de kopers zou deze Mojogear powerbank niet naar behoren functioneren en regelmatig uitschakelen. Toch zou je met dit toestel van het bekende merk Anker wel eens geluk kunnen hebben.

Het apparaat heeft alvast heel wat online reacties mogen ontvangen waarvan de meerderheid duidelijk positief is. Houd er wel rekening mee dat je dit ook zult merken in de uiteindelijke prijsbepaling. Bij de aankoop van het apparaat wordt er meteen ook een kabel meegeleverd.

Een enkele koper vermeldt echter wel dat de stekker niet werd meegeleverd.

Dit toestel heeft een mooie zwarte kleur maar kun je ook in het wit verkrijgen. Zijn lagere prijskaartje maakt hem alvast een pak toegankelijker bij een brede laag van de bevolking hoewel we er meteen moeten bij vermelden dat dit in rechtevenredig verband staat met zijn batterijcapaciteit.

Zo biedt hij een batterijcapaciteit van maximaal 4000 mAh wat uiteraard voldoende is om je smartphone eenmaal grondig op te laden. Bekijken we de online reviews dan stellen we ook hier een mooie gemiddelde eindscore van 4,6 sterren vast.

In tegenstelling tot de voorgaande powerbank exemplaren, betreft het hier overigens een magnetisch en compleet draadloos apparaatje. Verder geniet je de aanwezigheid van maar liefst 2 aansluitingen en dit alles tegen een betaalbaar prijskaartje. Hoewel deze powerbank enkel en alleen geschikt blijkt voor Magsafe, blijken heel wat klanten overtuigd van zijn kwaliteit en gebruiksgemak wat ook hier resulteert in maar liefst 4,6 van de 5 sterren. Aangevuld met een beperkt gewicht en platte uitvoering, is hij dan ook makkelijk overal mee naartoe te nemen.

Het is geschikt om smartphones mee op te laden zodat je deze voor 9 uur extra kunt gebruiken. Dan zit je met dit model van het merk Trust zeker en vast goed.

De beste powerbank: tests, tips, reviews en uitleg over alle soorten

Omdat ik als een maniak altijd zonneladers en zonnepanelen zit te testen en te installeren heb ik er inmiddels wel ervaring mee. De korte tip is nu deze Romoss 50W USB-C powerbank met 20Ah (vanaf 35,- vanuit België, snel en zonder gedoe met import of btw, ook niet na 1 juli).

En je kan de powerbank zelf ook supersnel opladen, met 50W. Heb je het nog veel krachtiger en groter nodig, kijk dan op deze blog over de nieuwe Portable Power stations.

Het display is bij deze erg handig, want dat is ook een Volt- en Ampere-meter. Veel andere powerbanks schakelen na een minuut uit, bij weinig stroomverbruik. Andere voordelige op AliExpress zijn ook vaak heel goed, is mijn ervaring. Of deze 1:1 kopie van de Apple Magsafe battery pack voor 25 euro:

Nu wat uitgebreidere informatie, hou je vast, lang verhaal:

Er zijn dus nog steeds veel powerbanks met USB en 5W, maar nu zijn er ook powerbanks met USB-C en 18W voor ongeveer dezelfde goedkope prijs.

Deze Baseus van 30Ah heeft zelfs 65W, dus nog beter en sneller. 20Wh betekent dan bijvoorbeeld dat je een apparaat van 10W twee uur kan gebruiken.

Voorbeeld: voor een koelkastje heb je 200Ah aan stroomopslag nodig bij 12V, dat zijn twee grote loodaccu’s. Hierboven had ik ook al een paar nieuwe goedkope met USB-C genoemd. Ze kunnen snelladen, en bij sommige kan je tijdens het opladen via USB-C ook tegelijk de output gebruiken om iets anders op te laden.

Ik kan MacBook Air of MacBook Pro er precies van 0 tot 100% mee vullen, en bij de Air ook nog net zo snel als de officiële Apple oplader.

Er zit ook Power Delivery 3.0 en Qualcomm QuickCharge 3.0 op, dus het werkt met ALLES. Het display is bij USB-C een belangrijk pluspunt, omdat je wil kunnen zien HOE SNEL en NAAR WELKE KANT hij oplaadt. Een goedkope 30Ah powerbank met 18W USB-C is deze Essager voor rond de 25,-. Zonder display, en met maar 18W: dat is niet zo krachtig voor laptops.

Er zijn ook powerbanks met Qi waarmee je draadloos kan laden.

Op AliExpress staat deze 130W die je uit Duitsland kan bestellen (99,-). Dat heb je soms nodig, bij apparaten die geen 2A mogen hebben. Deze powerbank kan mijn MacBook Air 2018 volledig opladen, en daarna ook nog een halve iPhone.

En het opladen van de powerbank zelf gaat ook supersnel: hij laadt hij zelfs met 50W op, vanuit mijn kleine 12V loodaccu met zonnepaneel. In Nederland is er bij BOL.com deze 20Ah met 30W van Belkin voor rond de 50,-. Deze heeft geen DC-ingang helaas, om op te laden met zonnepanelen. Alle bovenstaande hebben geen 12V DC INGANG, om te kunnen opladen met zonnepanelen.

En de nieuwste ontwikkeling is dat je het zonnepaneel direct in een Portable Power station doet: Eindelijk zijn ze er dan: grote powerbanks met 220V stopcontact en DC input voor zonnepanelen.

Of deze 500Wh / 1000Wh Portable Solar Pure Sine Wave Power Station, 135Ah / 500Wh voor 430,-. Als het geen “zuivere sinus” is kan je sommige apparaten onherstelbaar beschadigen.

Grofweg: grote apparaten met een draaiende motor (wasmachine, koelkast) kunnen alleen maar op zuivere sinus. ALLPOWERS 220V 288Wh Power Bank AC DC USB-C uit de EU voor 230,-

Maar geen zuivere sinus op de 220V, zie het stukje hierboven daarover: Deze werkt prima om mijn Bluetooth speaker, elektrische fiets en MacBook Pro op te laden, maar de ventilator maakt wel wat geluid.

Bijvoorbeeld deze 50Ah powerbank voor 87,-, nog niet getest (maar inmiddels zou ik eerder de Power Stations van hierboven nemen): Voor een zuinige koelkast (plus al je telefoons, speakers, led-verlichting, laptop en ipad) is 3KWH meestal wel genoeg.

Je kan in plaats van powerbanks ook een gewone zware 12V loodaccu doen voor 20 €.

En vergis je niet in de capaciteit, want 7AH is hier met 12V in plaats van 5Volt, en dat is dan dus al net zo veel als 17Ah bij de 5V powerbanks van hierboven.

Zie ook deze handleiding om een zonnelader-set te maken voor 60,-. Met USB-C kan je USB-C-laptops opladen, direct van powerbank naar laptop.

En het kan meestal ook met een gewone telefoonlader, zie deze blog over de beste oplader. Of met deze opladers, waar behalve USB ook USB-C op zit, met PD, QC 3.0 en 60Watt, zodat je die voor alles – ook voor laptops en powerbanks – kan gebruiken.

Als je niet per se 45W nodig hebt dan kan het ook met 18W, zoals deze 20Ah USB-C powerbank (17,-).

Wat is een goede powerbank? De 7 beste powerbanks! (2021)

Lees dan het artikel over grote powerbanks die hiervoor geschikt zijn. Met 5000 mAh aan batterijcapaciteit, kun je de batterij van een lege smartphone gemakkelijk weer helemaal opladen! Het opladen van andere apparaten verloopt maximaal met 12 Watt via de USB-A port. Ook kun je de USB-C port op deze powerbank gebruiken om je apparaat op te laden, en dat gaat dan ook nog eens sneller. Kortom is deze powerbank gemakkelijk mee te nemen, snel, en goedkoop. Je kunt hiermee je smartphone in ieder geval 1 keer helemaal bijladen, wat deze powerbank een prima keuze maakt om simpelweg de dag door te komen.

Deze powerbank kost slechts €10,99 op Bol.com, en is te bestellen in vijf verschillende kleuren. Ook deze powerbank heeft met 5000 mAh in ieder geval genoeg capaciteit om bijna elke telefoon 1 keer volledig op te laden.

Met laden over USB-C is het maximale laadvermogen 15 Watt, dat zorgt voor een hoge laadsnelheid.

Deze powerbank wordt dan ook zeer gewaardeerd bij klanten van Bol.com, die deze powerbank na meer dan 80 reviews een gemiddelde score van 4.7 geven. Trust Esla Powerbank (10.000 mAh): goedkoop en goed, de beste koop! Deze is namelijk erg goedkoop voor een 10.000 mAh powerbank, en kost slechts 17 euro op Bol.com.

Met het oplaadvermogen van 10 Watt is ook de powerbank zelf weer snel opgeladen. De meest alternatieven komen niet verder dan 5-10 Watt draadloos laadvermogen. Om (snel) draadloos op te laden zitten er namelijk extra componenten in een powerbank, die deze bij dikker maken. Desondanks is het is Samsung gelukt om de powerbank dun te houden.

Er wordt een USB-A naar USB-C oplaadkabel meegeleverd, die je zowel voor het opladen van apparaten als de powerbanks zelf is te gebruiken. Voor het opladen van de powerbank zit er een USB-C input op.

Bedraad opladen van apparaten, én de powerbank zelf, gaat ook met dezelfde snelheid. Net als het draadloze opladen verloopt dit maximaal met 15 Watt. Ondanks al deze gunstige eigenschappen, valt de prijs erg mee. Ook heb deze powerbank eerder voor minder dan 40 euro beschikbaar gezien. Een powerbank die ondanks zijn hoge capaciteit nog redelijk compact, én betaalbaar is, is de Anker PowerCore Metro Essential 20000. Het grote voordeel is dat deze powerbank een véél hogere laadsnelheid heeft dan alle voorgenoemde opties.

Daarnaast zijn er ook nog twee USB-A aansluitingen te vinden op deze powerbank. Ook deze ondersteunen nog een zeer hoog laadvermogen, namelijk van 27 Watt. Als je over USB A twee apparaten tegelijk oplaadt, wordt het laadvermogen wel iets lager, namelijk 21 Watt per port. Swissten Black Core (30.000 mAh): beste grote powerbank (ook voor iPhone)

Op zoek naar een goed, betrouwbare, powerbank, die je smartphone wel 6-8 keer volledig kan opladen? Dat er ook een Lighting input is, zorgt ervoor dat je ook de lader van je iPhone kunt gebruiken om deze powerbank op te laden.

Dat is een stuk nauwkeuriger dan het gebruik van indicatielichtjes, zoals op de meeste andere powerbanks. Er worden ook powerbanks met een ingebouwd zonnepaneel verkocht.

Zelf heb ik dit ervaren met de Xtorm Solar Charger 6000 (Lava Charger AM114), die ook bij zonnig weer een veel te laag rendement heeft om werkelijk op te laden met de zonnepanelen. Uiteindelijk heb ik deze toch steeds opgeladen met een USB charger in het stopcontact. Hoewel dit een oude powerbank is (uit 2013), zijn ook nieuwe modellen niet veel beter. Zo kost de Xtorm Solar Charger 6000 bijvoorbeeld €57, terwijl deze slechts een 6000 mAh capaciteit heeft!

Kortom zijn powerbanks met een ingebouwd zonnepaneel dus géén goede koop! Of een eigen ervaring met één van de bovengenoemde producten die je wil delen? Heb je nog andere vragen over het kopen van een goede powerbank?

Powerbank: Wat is de beste powerbank van 2021?

Tegenwoordig zijn mobiele telefoons, laptops en andere elektronische apparaten onmisbare tools voor onze dagelijkse bezigheden. Of het nu voor werk, tijdens je vrije dag of als onderdeel van ons sociale leven is, we voelen continu de behoefte om verbonden te zijn. Helaas hebben de batterijen van onze elektronische apparaten vaak niet zoveel capaciteit als we eigenlijk zouden willen. Bij wie is de telefoon niet een keer op het meest ongelegen moment uitgevallen? De powerbank heeft voldoende batterij om je smartphone tot 4 keer op te laden. Het apparaat heeft 2 USB-poorten zodat je 2 apparaten tegelijkertijd op kunt laden.

Voor de prijs hoef je het in ieder geval niet te laten. In onze lijst mag ook de powerbank met 5000 mAh van Anker niet ontbreken.

Het apparaat is verkrijgbaar in 4 verschillende kleuren: zwart, blauw, rood en wit. De powerbank is snel opgeladen en biedt voldoende batterij om je smartphone 1,5 tot 2 keer op te laden. Bij oververhitting, spanningsschommelingen of schakelstoringen schakelt de accu zichzelf onmiddellijk uit voor ultieme veiligheid. De Samsung USB-C 10.000 mAh Powerbank is een stijlvolle externe batterij die vooral opvalt vanwege zijn strakke design.

De powerbank ondersteunt fast charge en is geschikt om je smartphone 3 tot 4 keer op te laden. Als je een nieuwe powerbank gaat kopen, is het belangrijk om rekening te houden met een aantal factoren dat bepaalt welk model het beste bij je past. Er zijn zoveel verschillende modellen verkrijgbaar, het is daardoor niet altijd makkelijk om een keuze te maken. Om je hierbij te helpen, beantwoorden we hieronder de meest gestelde vragen van kopers.

link gekopieerd Waarom wordt het aangeraden een powerbank aan te schaffen? Dit geldt natuurlijk ook voor diegenen die hun mobiele telefoon gedurende de hele dag moeten gebruiken.

Daarnaast hebben ze USB-poorten waarmee je de andere apparaten kunt opladen. Op dezelfde manier hebben ze een micro-USB-poort via welke de batterij zelf wordt opgeladen.

Als de powerbank per ongeluk in het water valt, raden we je aan deze niet meer te gebruiken. Controleer altijd of ze compatibel zijn met het op te laden apparaat.

Er zijn verschillende soorten externe batterijen die elk voldoen aan specifieke behoeften. Veel mensen denken dat je het antwoord op deze vraag krijgt door de capaciteit te delen met die van het op te laden apparaat.

In het specifieke geval van externe batterijen wordt de huidige prestatie geschat op ongeveer 60% of 70%. Weest gerust, externe batterijen kunnen gewoon worden meegenomen in het vliegtuig. De luchtwetgeving stelt ons in staat om een powerbank mee te nemen als onderdeel van onze handbagage. Wegens veiligheidsredenen mogen ze geen nominale capaciteit van 100 Wh overschrijden.

Dit zal zich op de langere termijn echter uitbetalen in goede kwaliteit. Houd er rekening mee dat tijdens het laadproces een deel van de gespaarde energie verloren gaat.

Je kunt daarom ten alle tijde beter ietsje ruimer gaan zitten. We raden je daarbij wel aan om weg te blijven van onbekende merken en te kiezen voor een prestigieus merk met een garantieperiode van minimaal 2 jaar.

In het geval dat de fabrikant dat toch niet doet, bestaat er een formule waarmee je de oplaadtijd kunt berekenen: Oplaadtijd (h) = Capaciteit (mAh) / Ingangsstroom (mA). Bij het kopen van een powerbank dien je verder rekening te houden met andere mogelijke functionaliteiten.

Het kan bijvoorbeeld interessant zijn om meer dan één USB-poort te hebben, zodat je meerdere apparaten tegelijkertijd kunt opladen. Over het algemeen verkopen fabrikanten de externe batterijen niet met een oplader.

Powerbanks, ook wel externe batterijen genoemd, zijn een onmisbare aanvulling op je mobiele apparaten.

Powerbank kopen? Alle Powerbanks online

Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bezorging vertraagd is.

Be First to Comment

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *

Mission News Theme by Compete Themes.